Ook het CDA vindt dat de grens nu bereikt is

Het CDA heeft onlangs een Meldpunt Grensstreek op haar website geopend waar ondernemers en inwoners van Groningen tot Limburg tot Zeeland hun verhaal kwijt kunnen over de gevolgen van de accijnsverhogingen.

Met het oog op de geplande accijnsverhoging op rookwaren per 1 januari 2015 vragen wij dan ook alle tabakswinkeliers om bij onderstaand CDA Meldpunt te melden welke gevolgen iedereen ondervindt van de accijnsverhogingen, zoals omzetcijfers en klantenverlies.

CDA opent Meldpunt grensstreek

20 januari 2014

Honderden pomphouders, slijters en winkeliers van Groningen tot Limburg tot Zeeland staat het water aan de lippen. In het regeerakkoord werd een forse extra accijnsverhoging gezet op 1 januari 2014. Door deze extra accijnsverhoging lopen lokale ondernemers sinds de jaarwisseling tientallen procenten omzet mis. Niet alleen tanksstations en slijterijen zijn de dupe. Ook de cafe’s, supermarkten en winkeliers zien hun klandizie weglekken naar Duitsland en België.
Met een Meldpunt Grensstreek wil het CDA de problemen in kaart brengen en daarna opnieuw in de Kamer aan de orde stellen.
Het CDA wil een eerlijk speelveld voor kleine ondernemers. Door de extra accijnsverhoging worden deze ondernemers onevenredig hard getroffen. Het raakt hen direct, maar ook de gemeenten in de grensregio, waar door deze maatregel banen, voorzieningen en bedrijvigheid verdwijnen. Staatssecretaris Weekers wil het nog even aanzien, maar ondertussen lekken ook zijn belastinginkomsten weg naar de buurlanden.
Het CDA wil uw verhaal horen; als ondernemer of als inwoner van de grensstreek. Tegen welke gevolgen loopt u aan?
Meld uw verhaal hier!

CDA Meldpunt Grensstreek: https://www.cda.nl/actueel/meldpunt-grensstreek/
 
bron: CDA, 20 januari 2014