Pagina wordt geladen ...

Wat is Accijnslek

Maandelijks publiceert Accijnslek de Accijnsmonitor. Hierin worden de verkoopcijfers van sigaretten en shag per maand en cumulatief vergeleken met het jaar ervoor. Op basis daarvan kan nauwkeurig worden berekend hoe hoog de accijnsopbrengst en BTW-opbrengst is. Accijnslek is een initiatief van NSO en TZN.

logo-NSO-accijnslek

De NSO behartigt de collectieve belangen van de tabaks- en gemaksdetailhandel en verzorgt individuele dienstverlening aan ondernemers in de branche. De tabaks- en gemaksdetailhandel bestaat uit 1603 winkels. Authentieke tabaksspeciaalzaken en moderne gemakswinkels met een breed assortiment: tijdschriften, wenskaarten, kansspelen, tickets en natuurlijk rookwaren. Meer dan de helft van alle Nederlanders bezoekt deze winkels wekelijks. Ruim 70% van de ondernemers uit de tabaksdetailhandel is bij de NSO aangesloten.

logo-TZN-accijnslek

De stichting Tabaks- en Zoetwarengroothandel Nederland (TZN) is opgericht in het voorjaar van 2006. De hoofddoelstelling van TZN is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de bij de stichting aan gesloten deelnemers. De deelnemers in TZN vertegenwoordigen een gezamenlijk marktaandeel van zo’n 90% van de tabaks- en zoetwarengroothandel. TZN mag zich daarmee met recht de vertegenwoordiger van de branche noemen.

sitemap | verantwoording | websites dotsolutions